Căști pentru pretențioși: Samsung Level Over

Timp de câteva zile am avut pe mână niște căști de la Samsung ce nu sunt neaparăt noi dar de care nu am auzit înainte să îmi pice pe mână. Aparent, sunt pe piața internațională din 2014 și s-au bucurat de recenzii bune în presa de specialitate. Acum, eu nu sunt un mare meloman. Îmi place muzica și ascult zilnic muzică pe căști între 1 oră și 5 ore, apreciez calitatea oferită de o pereche de căști bune, dar nu sunt genul de avizat care știe să distingă diferențele subtile dintre înaltele generate de căștile pentru profesioniști și cele pentru entuziaști cu bani.

Acum, căștile astea de la Samsung impresionează în primul rând prin prezentare și prin calitatea construcției. De la felul în care arată cutia în care le transporți, la calitatea materialelor folosite la căștile efective, până ce nu am citit clar scris pe ele Samsung puteam să le confund liniștit cu altceva. Pur și simplu nu pare ceva ce ar produce Samsung. Felul în care arată și sunt construite definește foarte bine publicul țintă pentru un produs: pretențioșii.

Tehnologic, nu dezamăgesc. Poți asculta muzică prin bluetooth (15 ore promite producătorul) sau prin intermediul cablului cu jack de 3.5mm inclus în pachet, poți controla volumul și playerul audio prin intermediul zonei sensibilă la atingere de pe casca dreaptă și dispui inclusiv de ANC (Active Noise Cancelling).

Pentru un amator ca mine, căștile sună foarte bine. Aveau de toate, înalte, medii, joase, claritate, în cantități îndestulătoare pentru genul de muzică pe care o ascult eu (online, pe diverse servicii online, unde fișierele sunt comprimate destul de mult și se pierde mult din fidelitatea pe care o pereche de căști de calitate ar putea sa o redea). Probabil un pasionat ar putea acuza lipsa unui bas mai puternic sau te mai miri ce medii mai profunde (?!). Overall, un sunet echilibrat, destul de puternic dacă nu ești tare de urechi.

Mi-a plăcut foarte tare felul în care stau pe urechi (și pe cap). Sunt pur și simplu foarte comfortabile și (cel mai important din punctul meu de vedere) materialul care face contact cu urechea nu se încălzește așa cum se întâmple de obicei la căștile de tip over-head.

Sistemul ANC (izolarea fonică activă), cu toate că este binevenit, nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor mele. Poate și unde aveam așteptări nerealiste dat find felul cum arată căștile astea și cum se simt în mână. Izolează zgomotele de fond bine atunci când este pornit (activarea ANC se face dintr-un buton separat de pe căști), adică îți dai seama instant că l-ai activat dar nu cred că ar face față într-un mediu ceva mai zgomotos decât un birou. Am experimentat și mai bine.

Mai urmează și ultimul aspect, prețul: aproximativ 250 euro. Justificat? Pentru un produs premium, așa cum se prezintă Samsung Level Over nu ar fi o problemă.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *